dinsdag 1 juni 2010

Bikini klaar!

Het is al een tijdje lente, en hoe langer het lente is hoe sneller het zomer is. Hm, ik hou van de zomer! Iedereen is vrolijk het zonnetje schijnt, alles komt tot leven & je kan lekker bruin worden en gaan zwemmen! Het enige waar de meeste meiden tegen opzien is het in bikini gaan. Zelf heb ik hier nooit zoveel problemen mee gelukkig. Hier een stappen plan zo dat je helemaal ready bent om in bikini (of badpak) te gaan!

Laten we bovenaan beginnen; je haar: In de zomer schijnt de zon een stuk feller als in de winter. Net zoals je huid moet ook je haar beschermt worden! Er bestaan speciale sprays met spf die je kan sprayen in je haar. Maar het zit ook in sommige shampoo's (meestal in die voor gekleurd haar). Je kunt natuurlijk ook gewoon een modieuze zomerhoed dragen! Vergeet je haar dus niet te beschermen.Verder moet je je haar natuurlijk goed verzorgen: na een wasbeurt in de punten conditioner & op z'n tijd een maskertje.

Je gezicht: In de zomer wordt je huid bruiner en vaak ook egaler. En zoals al bekend is; less is more! Dus gebruik niet te veel make-up in de zomer. En vergeet natuurlijk ook niet je gezicht (& hals!) te beschermen met een zonnebrand voor het gezicht! Je huid gezichtshuid is heel dun en heeft dus veel bescherming nodig. Verder kun je eens per week scrubben om je bruine kleurtje egaal en langer te behouden.

Handen: Geef je handen een lekkere manicure (scrubben, insmeren, nagels knippen en vijlen, nagelriemen verzorgen en terug duwen etc.) En lak je nageltjes in een mooie kleur die bij je past. Eventueel nog een mooie ring en je handen zien er super mooi uit!

Armen & benen etc.: Vooral je armen en benen kleuren snel bij. Je loopt al gouw in een kort shirtje en korte broek buiten. Net als de rest van je lichaam moet je ze goed insmeren met zonnebrand. De factor hangt af van je huidtype. Ook voor je armen en benen geld; af en toe scrubben om je kleurtje langer te behouden! En na het zonnen is het fijn om wat aftersun op je lichaam te smeren. Dit is speciaal voor na het zonnen, geeft verkoeling, verminderd roodheid en pijn als je verbrand bent, en behoud je kleurtje langer.

Buik & Rug: In bikini wil je er natuurlijk mooi uitzien, en wie droomt er nou niet van een strakke buik? Om een slankere, strakkere, plattere buik te krijgen kun je buikspier oefeningen doen (denk aan sit-ups enzo) Ook voor je benen kun je eventueel speciale oefeningen doen. Verder is het natuurlijk van belang ook je buik en rug goed in te smeren!

Voeten: Maak je voeten zomer klaar door ze een lekkere mini pedicure te geven (of naar een salon te gaan). Na het verzorgen van je voeten (dus eelt verwijderen, scrubben, insmeren, nagels knippen, vijlen) kun je je nagels voorzien van een mooi zomers kleurtje, of gewoon een glansje. Say hello tegen je flipflops!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten